Selaa sankaritarinoita

Tutustu tämän vuoden ehdokkaisiin.

Martti Mäki-Jouppila

Vastuullista toimintaa – yhdistelmäajoneuvon ajo-opettaja pelasti mummon epätasaisessa maastossa.

Vuoden 2019 lopulla Seinäjoen koulutuskuntayhtymän Logistiikan nuorten opettaja Martti Mäki-Jouppila oli havainnut CE-ajo-opetuksessa ”mummon vetäneen rullakelkan katolleen Kirkkokadun puistossa”. Hän oli ohjeistanut opiskelijaa ajamaan yhdistelmän parkkiin kadun reunaan ja pyytänyt opiskelijaa jäämään autoon, koska mummolla oli puolustuskannalla oleva koira mukanaan.

Mummalla ei jalat kantaneet, joten Martti auttoi mummon läheiselle penkille keräämään voimia ja olemaan yhteydessä puhelimella tyttäreensä.

Martti on asenteeltaan erittäin myönteinen ja osaa muutenkin ajatella muiden hyvinvointia ja etua ennemmin kuin omaan oloaan. Hän on pitkän linjan kuljetusalan ammattilainen toimien ja kehittäen nuorten yhdistelmäajoneuvon kuljettajien opetusta Seinäjoella ammatillisessa koulutuksessa. Tällä ja muullakin esimerkillisellä toiminnalla, hän ansaitsee Ammattina Sankarin huomionosoituksen. Hän on esimerkillinen työssään ja vapaa-ajallaan. Tälläkin esimerkillä hän opettaa nuorille tuleville raskaansarjan ammattilaisille (yhdistelmäajoneuvon kuljettajille), miten tärkeää on kantaa oma vastuu myös muista tienkäyttäjistä.

Tässä WhatsApp-viesti, joka oli lähetetty Sedun Rengonharjun WA-ryhmään seuraavana päivänä.

Vinkin lähettäjä: Inkeri Ritamäki