Arkisto

Selaa aiempien vuosien Sankaritarinoita tai fiilistele Sankarigaalakuvilla.

Juha Vainio

30.1.2019 jäisellä uraisella 2-tiellä lähti henkilöauto heittelehtimään kaiteeseen ja siitä pyörimään vastaantulevien kaistalle. Miehelläni oli menossa päivän toisen viljakuorman ajo Jokioisiin. Pahaksi onneksi hän sattui ajamaan juuri tämän mäen nyppylän kohdalle, kun henkilöauto tuli vastaan kuljettajan puoleinen kylki edellä.

Kuvasta näkyy miten hienosti hän väisti oikealle ohjaten täysperävaunuyhdistelmänsä lumiseen kallionleikkaukseen.

Tämän väistöliikkeen ansiosta törmäys tapahtui vain henkilöauton peräosaan, jossa ei onneksi ollut matkustajia. Autossa oli vain kuljettaja, jonka henki pelastui sankarillisen väistöliikkeen ansiosta.

Sankarin nimi on Juha Vainio. Hän toimi varmalla ammattitaidolla ja opettamiensa oppien mukaisesti. Ammattitaito on karttunut tien päällä erilaisissa tehtävissä lähes 40 vuoden aikana. Opetustehtäviä raskaan liikenteen parissa on ollut muutamia vuosia ja lisäksi ajotutkintojen vastaanottotehtäviä 5 vuoden ajan. Nyt hän toimii itse yrittäjänä ja samalla pelastaessaan vastaantulevan hengen tässä kolarissa, hän ohjasi oman elinkeinonsa tieltä pois yli kahden kuukauden ajaksi.

Vinkin lähettäjä: Pirjo Vainio