Tom Svennevig

Tom Svennevig pelasti mielestäni tänä aamuna ainakin yhden hengen. Tässä hänen kertomansa tapahtuneesta Facebook-sivuilla.

– – –

Ei pystyny viel mennä nukkuu, PAKKO kertoa tältä aamulta yks tilanne.

Saavuin rungolta normaalisti terminaalille ja kävin purkaa kentät yms. pois jonka jälkeen viemään kärry riviin ja konttia kans nostaan poijes..

(Tähän asti kaikki normaalia, eikä varsinaisesti ylitä uutis/lärvikirja päivityksen rajaa)

Konttia sitten jaloilleen laskiessa kiinnitin sattumalta huomion itsestä kattottuna etu oikealla olevaan puolikkaan veturiin joka oli laiturissa (irrotettuna kärrystä) nukkumassa..

(Nyt alkaa se tapahtuma osuus)

Ihmettelin siel auton alla sellast kirkasta valoa ja aattelin et joku valo heijastuma tms. = ei aiheuta toimen piteitä.. 5-10 sekunttia sitä siin kattellesani totesin et ei toi oo valo heijastuma vaan et siel on liekki auton alla… (Ok, oon kuullu isoilta pojilta että liekkiä joskus pidetty moottorin alla KOVILLA pakkasilla.. mutta ei +4 asteessa)

Ajoin siihen auton viereen ja nousin ulos toteemaan et se Eesti Volvohan oli tulessa, rengaskotelon sieltä jostain tippu palavaa muovia.. Kurkkasin viel takaa ni kyllä; ilmiliekeissä sielt..

Oveen perkeleellinen koputus… ukko tulee just niin hölmistyneen näkösenä raottaa verhoa ku vaan ikinä osaa kuvitella.. Ja näytän/huidon et tääl alhaal olis tämmöne case.. Avaa oven, mä sanon että PALAA. ni tää siihen et ”njiet problem njiet problem… webasto”

Sanoin et kuule täst o webastot kaukana että YOUR TRUCK IS ON FIRE.!! Se edellä mainittu hölmistyny katse ne speedo malliset kalsarit jalas muuttu hetkessä MM tason housun jalkaan veto kisaks ja ukko oliki salamana ulkona autosta 5:n litran pöntön kanssa alkamassa sammuttaa., kysyin et tarviikko apua on mul tos toi sammutinkin.. No no no.. Njet problem njet problem… Noh, ukko sai sen sammumaan ja ite viel varmistin ettei jääny mitään sinne ainakaan näkyvää (selviää sit illalla saiks se sen sammutettua oikeesti) kovasti se kiitteli venäjäks ja meni takas hyttiin.

JOS olisin ollu vaa ja lähteny siin valon heijastuma ajatukses pois siitä ni veikkaan et 5-10min päästä olis tarttettu pikkase enemmä sammutus taitoja ja ei välttämättä pahimmas tapaukses olis tuo itä rajan kolleega enää ite sielt hytist ulos tullu.