Jyri Korhonen

Saako tämä seuraavaksi kertomani tarina sinut edes hetkeksi miettimään?

12.1.2016 Aamupäivä Etelä-Kymenlaaksossa. Ajelen jokapäiväisellä jakelureitilläni kohti tuttua liikennevalorykelmää, punainen valo palaa, hidastan vauhtia reilusti jo aiemmin, ettei tarvitsisi turhaan pysähtyä, suorastaan kuorma-autollani matelen. Vähän matkan päässä olevien liikennevalojen jälkeen on suojatie, jossa havaitsen pienen koululaistytön odottamassa tienylitysvuoroaan. Jalankulkijalle syttyy vihreä valo ja tyttö lähtee rauhallisesti ylittämään tietä.

Juuri kun tuo samainen tyttö astuu suojatielle, huomaan sivupeilistä jotain, joka lähestyy todella huomattavaa nopeutta kohti valoja. Sekunnin sadasossa teen havainnon, että tuo luotijuna ei millään kerkeä pysähtymään näihin punaisiin valoihin. En tiedä mitä päässäni liikkui, täysin ajattelematta käänsin ratista oikealle (minä olin vasemmalla kaistalla ja luotijuna puksutti oikealla) ja koska olin matelemassa, pääsin tuon luotijunan eteen oikeanpuolimmaiselle kaistalle, ajatuksena että osuu mieluummin minuun kun tuohon tyttöön.

Tässä kohtaa huomasin, että se onkin farmari-Audi. Tuo auto saa jollain ihmeen kaupalla väistettyä minut, siirtyy samalla vauhdilla nyt siis vasemmalle kaistalle ja päin punaisia. Siinä kohtaa minulla oli mielessä se tietä ylittävä tyttö, joka oli juuri tuon Audin edessä, painoin kuorma-auton torven pohjaan ja sitten tapahtui se ihme.

Tyttö pelästyi tuota ääntä niin, että otti ne muutamat pelastavat juoksuaskeleet juuri oikeaan suuntaan. Audi pyyhälsi samaa vauhtia tytön ohitse peittäen tytön lumipöllyn sekaan. Lumipölly hälveni ja siinä samassa tuo koululaistyttö katsoi minuun, hymyili, vilkutti ja jatkoi menojaan.

Toivottavasti jos tämän luit mietit nyt, mikä on tärkeää ja mikä ei. Tämä tarina on tosi ja jo kolmas samankaltainen vuoden sisään, mitä joudun todistamaan. Toivon, että ei ikinä enään. Ja niille ihmisille haluan sanoa, jotka arvostelevat meitä ammatikseen kumipyöriä liikuttelevia, että joskus me olemme myös teidän turvananne tienpäällä kuten yllä kertomani tarina sen osoittaa. Nyt hyvät ihmiset se järkipäähän!