Leo Muhonen

Tapahtumapaikka: Pulkkila 17.12.2015

Kuljetusliike:

Sankari: Leo Muhonen

Pulkkilassa sattui henkilöautoilijalle 17.12. klo 19 hirvikolari, jossa hirvi jäi makaamaan keskelle tietä. Tilanteen nähnyt raskaan liikenteen ammattikuljettaja Leo Muhonen pysäytti hakeautonsa tapahtumapaikan taakse turvaten muiden tiellä liikkujien turvallisuuden. Ilman tätä toimintaa joku olisi varmasti ajanut hirven, henkilöauton tai sen kuljettajan päälle. Nyt ainut vahinko tuli autolle ja henkilövahingoilta vältyttiin.

Henkilöautoilija Kari Lappalainen: ”Onnettomuuden aikaan oli todella huono näkyvyys. Pimeää ja märkää, ei lunta ja tien pinta kevyesti jäässä. Onnettomuuspaikalla en ymmärtänyt pysähtyneen kuljettajan toiminnan merkitystä vaan se tuli mieleeni vasta jälkikäteen. Toiminnallaan hän pakotti samaa kaistaa tulevat hiljentämään ja pysähtymään suojaten onnettomuuspaikan. Tämä todennäköisesti esti ison rytäkän. Hirvi kun jäi keskelle tietä… Se, että pääsin tapauksen jälkeen henkilökohtaisesti kiittämään Leoa, oli minulle iso asia.”

Kuljettaja Leo Muhonen: ”Onnettomuuspaikka nelostiellä oli hankala: ensin pitkä suora ja sen jälkeen mutka, jonka jälkeen tuo onnettomuuspaikka. Pysähdyin paikalle ja ohjasin liikennettä. Onhan meillä kaikilla tienkäyttäjillä omien kykyjen ja taitojen mukainen auttamisvelvollisuus. Ambulanssin tultua paikalle siirsin ambulanssikuskin kanssa hirven pois keskeltä tietä. Palokunnan tultua he lupasivat ohjata liikennettä ja hoitivat tilanteen loppuun.”