Arkisto

Selaa aiempien vuosien Sankaritarinoita tai fiilistele Sankarigaalakuvilla.

Kimmo Puntti

Tapahtumapaikka: Suomi päivittäin

Kuljetusliike: Helsingin Saattokuljetus Oy

Sankari: Kimmo Puntti

Ammattina Sankari – kirjaimellisesti

Kimmo Puntti on toiminut kuljetusalalla pienestä pitäen. Jo ensimmäisessä varsinaisessa työpaikassaan 15-vuotiaana autojen tankkauksen ohella, hän on innoissaan siirtänyt kalustoa ammattilaisten levähtäessä ja kerätessä voimia tuleviin ajoihin.

Kimmo on itse ajanut ulkomaille noin 15 vuotta ja kotimaanliikenteessä touhuillut jos jonkinlaista – mm. siirto- ja katsastusajoa sekä saattovalvontaa. Oman ammattinsa ohella hän on kuitenkin aina ajanut yhteistä etua – rekkamiesten etua. Tämä konkretisoitui vuonna 1973 Rahtarit ry:n perustamiseen. Kaikki lähti liikkeelle ajettaessa rekkamiehille parempia olosuhteita ulkomaanliikenteen laivamatkoille, jonka jälkeen hän on toiminut niin pienempien kuin suurempienkin epäkohtien parantamisen, kuljettajien koulutuksen, virkistyksen, etujen ja hyvinvoinnin lisäämisen parissa.

Hyvää liikennekäyttäytymistä ja muille esimerkkinä toimimista ei liene tarvetta edes mainita. Myös lukuisissa tilanteissa on autettu muita tiellä liikkujia sekä tuettu liikenneonnettomuuksissa mukana olleita. Kaikki, jotka ovat Kimmon kanssa toimineet, tietävät mistä puhutaan – ja heitä on lukuisia.

Tietoa, Taitoa ja Turvallisuutta. Näiden arvojen, ja jokaisen meidän tiellä liikkujan, turvallisuuden ja viihtyvyyden puolesta on Kimmo koko ikänsä tehnyt töitä!

Kyseessä on todellinen maanteiden Sankari – isolla S:llä ja täysin ansaitusti.